Klinkt goed!

Het afspelen van de partituur is voor veel gebruikers een centrale functie van Capella. De afspeelopties staan onderin het venster. De voortgangsbalk en de speelduur zijn altijd zichtbaar. Het stemmenfilter is altijd beschikbaar. De solo-knop schakelt tijdens het afspelen tussen de cursorstem of alle geselecteerde stemmen. Het stemmenfilter maakt een nauwkeurige selectie mogelijk.

 

Het interactieve partituursjabloon

Het partituursjabloon is de 'plattegrond', de sjabloon voor uw partituur. De belangrijkste eigenschappen worden hier gespecificeerd.

Dit gebeurt allemaal in het linker gedeelte- intuitief in gebruik: u kunt de muis gebruiken om haken, afstanden en doorlopende maatstrepen te slepen. U voert instrumentaanduidingen hier ter plaatse in, kiest klanken uit de lijst, en nog veel meer. Echt heel eenvoudig.

 

Klik, klik en het werkt!

Wanneer u capella actief gebruikt om te oefenen, heeft u iemand nodig die een of twee maten vooruit telt, een metronoom die meeloopt of, indien nodig, de begintoon aangeeft.

Ook wilt u in het begin een korte pauze zodat u uw instrument alsnog op tijd kunt oppakken. Dit alles en meer wordt aangeboden door de functie "Oefenhulpen".

De "oefenhulpen" worden ook geëxporteerd wanneer u uw partituur converteert naar MP3-indeling. Zo ontstaan oefentracks voor uw koor of ensemble.

Afspelen in een loop

Wanneer een deel van een stuk niet helemaal lekker loopt, wilt u dit deel graag herhaald oefenen. Dat kan vanaf nu in capella: markeer het deel dat u herhaald wilt oefenen en kies voor 'loop'. Het deel wordt nu oneindig lang afgespeeld, tot u dit stopt.

Vooruitbladeren

Zoals het in de boeken staat: sla de bladzijden om tijdens het spelen. Kijk vooruit...

De eerste pagina spelen en alvast het begin van de tweede pagina bekijken. Wat we daarmee bedoelen kunt u in onderstaande video zien:

Capella bestellen? Ga naar de webwinkel

Capella 9

De nieuwste versie van capella is capella 9, voor meer info klik hier

Wilt u direct bestellen, klik dan hier

Proefversies

Test onze programma's 15 dagen met volledige functionaliteit!

Download het installatiebestand, installeer het programma en kies voor proefversie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Capella reader

Download de gratis Capella reader (voor Windows of MacOS) voor het lezen, beluisteren en afdrukken van Capella bestanden.

© 2021 - 2024 Capella software | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel