Capella scan

Een wens wordt werkelijkheid...

Vergeet de tijden van moeizaam noten intikken!

Het is mogelijk om gedrukte bladmuziek of pdf’s te veranderen in een digitaal muziekbestand en dit hierna moeiteloos te transponeren, te bewerken of stemmenuittreksels van te maken.

En dit alles zonder eerst de hele partituur noot voor noot in te tikken.

Capella scan is de perfecte aanvulling op Capella of een ander muzieknotatie programma.

Waarom Capella scan iets voor u kan zijn...

Stel, u heeft de bladmuziek van een werk dat u wilt oefenen of spelen, maar u kunt het niet gebruiken zoals het is. Er moet iets worden getransponeerd, herschikt, vereenvoudigd, gewijzigd, ingekort, aangevuld of anderszins bewerkt worden. Misschien heeft u maar een deel van de partituur nodig of wilt u verschillende partijen combineren tot een partituur.

In al deze gevallen kunt u de noten intikken in het muzieknotatieprogramma dat u gebruikt of u kunt de partituur scannen met Capella scan!

Hoe werkt het...

  • Scan bladmuziek of lees een PDF in. Het origineel kan ook een digitale foto zijn.
  • Start de herkenning met een muisklik. Capella scan maakt van de partituur inclusief noten, maatstrepen, voortekens, sleutels, etc. bijvoorbeeld een capella-bestand.
  • Ook teksten worden herkend en kleine correcties kunt u in Capella scan uitvoeren. 

U opent vervolgens het bestand in een muzieknotatieprogramma (bijvoorbeeld Capella) en van hier uit kunt u alle aanpassingen die u wilt maken, uitvoeren (transponeren, lay-out aanpassen, afdrukken, uittreksels maken, bezetting veranderen etc.).

Dit kan Capella scan...

  • Staat er tekst in het origineel? 

Capella scan maakt onderscheid​ tussen tekstobjecten zoals koppen, speelaanwijzingen, liedteksten, stemaanduidingen, akkoordaanduidingen, etc. Alles wordt correct in de partituur weergegeven, Dat bespaart enorm veel tijd!

  • Wilt u direct het resultaat van de herkenning zien?          

Capella scan toont de herkende objecten (noten etc.) over het origineel heen in een andere kleur. Het is daarom niet noodzakelijk twee vensters open te hebben om het resultaat te bekijken en te vergelijken met het origineel. U ziet eventuele herkenningsfoutjes meteen. Daarnaast kunt u het exportvoorbeeld bekijken in zwart-wit, zoals het in het doelprogramma (bijvoorbeeld Capella) te zien zal zijn.

  • U heeft maar een stem uit de partituur nodig?

In Capella scan kunt u de overige stemmen verwijderen uit het geheel en zo een stemuittreksel maken.

  • U wilt niet de omweg maken via een MIDI-formaat?

Capella scan is voor Capella geoptimaliseerd: veel eigenschappen van een partituur lay-out zoals verticale afstanden, systeemhaken, grootte van de notenbalken, etc. komen overeen in Capella en Capella scan. U hoeft de lay-out dus niet meer na te bewerken.

  • U wilt het herkenningsresultaat direct beluisteren?

In Capella scan kunt u de herkende noten direct afspelen.

  • Heeft u Capella scan nodig bij een ander muzieknotatieprogramma? 

Dan kan! Dankzij de MusicXML en Midi-file export mogelijkheid is het mogelijk Capella scan te gebruiken naast andere muzieknotatie programma’s dan Capella.

  • U heeft helemaal geen noten nodig, alleen maar een opname?

Capella scan heeft een MP3 export- of Wave exportmogelijkheid.

Stemmenmanagement...

Het voorkomen van meerdere stemmen in een notenbalk stelt een extreem hoge eis aan een noten scanprogramma. Capella-scan lost zulke situaties goed op: met het stemmenmanagement analyseert Capella-scan onmiddellijk de samenhangen en plaatst de noten direct in de juiste verticale en horizontale positie.

Een achtste of een vliegenpoepje?

Capella scan herkent noten met hun toonhoogte, toonduur, rusten en nog veel meer. Maar wanneer is een ondefinieerbare vlek op een partituur een noot, wanneer een achtste of misschien wel gewoon een vlek? Lees meer over de grenzen van de herkenning hier

Alle details

Alle details en functies van Capella scan vindt u hier.

Besturingssystemen

Windows 8.1 / Windows 10 en 11

MacOS vanaf 10.11

Probeer Capella zelf

Download de demoversie van Capella-scan en probeer Capella-scan zelf uit. Door de proefversie te installeren, kunt u gedurende 15 dagen onbeperkt gebruik maken van Capella scan.

Capella 9

De nieuwste versie van capella is capella 9, voor meer info klik hier

Wilt u direct bestellen, klik dan hier

Proefversies

Test onze programma's 15 dagen met volledige functionaliteit!

Download het installatiebestand, installeer het programma en kies voor proefversie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Capella reader

Download de gratis Capella reader (voor Windows of MacOS) voor het lezen, beluisteren en afdrukken van Capella bestanden.

© 2021 - 2024 Capella software | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel