Ook voor Mac 

De belangrijkste innovatie in Capella-scan 9 is dat de software niet meer alleen onder Windows draait, maar ook op Macintosh-computers onder het macOS-besturingssysteem van Apple. Capella-scan 9 is sterk gebaseerd op de functionaliteit van de vorige versie 8. De meeste functies zijn daardoor makkelijk terug te vinden.

Het startbeeldscherm

Wanneer u Capella-scan start, krijgt u eerst het startscherm te zien. Hier kunt u een nieuw project starten of diverse informatie opvragen. Als u op een bestand uit de lijst "Recent geopend" klikt, verschijnt rechts een voorbeeld.

De nieuwe interface

Net als bij de programma's capella 8 en tonica fugata 14, is de interface opnieuw ontworpen met als doel de rijkdom aan functies duidelijker te structureren en het programma gebruiksvriendelijker te maken. 

Het hoofdscherm toont het eigenlijke document in het midden. Aan alle vier de zijden zijn er verschillende gebieden die u kunt weergeven en verbergen. 

Het bewerkingsgebied is onderverdeeld in de stappen "beeldbewerking" en "notenbewerking". Dit vermindert het aantal werkbalkfuncties.

Het Capella voorbeeld

Volledig nieuw is het Capella voorbeeld. Dit voorbeeld toont het herkenningsresultaat zoals het zou zijn wanneer u het naar Capella exporteert. Veel herkenningsfouten zijn hier makkelijker te herkennen. 

Wanneer u de herkenning corrigeert, past het voorbeeld zich automatisch aan.

Het Capella voorbeeld kan naar een tweede scherm worden verplaatst wanneer u hierover beschikt. Het gedeelte van de herkenning dat in het scherm te zien is, wordt synchroon gehouden met het Capella voorbeeld.

Wave- en MP3-export

De herkende noten kunnen rechtstreeks vanuit capella-scan naar Wave of MP3 worden geëxporteerd. (MIDI was al mogelijk in eerdere versies.)

Technische vernieuwingen

Terwijl in eerdere versies alleen de herkenning op de achtergrond draaide, worden sommige andere taken nu ook met achtergrondthreads gedaan om de bruikbaarheid van het programma soepel te houden. Dit zijn bijvoorbeeld de beeldberekening van de miniatuurweergave, het maken van het partiturrsjabloon en het Capella voorbeeld. 

Zowel afbeeldingsbestanden als oude herkenningsresultaten kunnen worden geopend met de algemene opdracht "Bestand openen". Alleen bij het opslaan zijn er nog verschillende commando's: afbeelding opslaan, herkenningsresultaat opslaan, capella-bestand exporteren, ... 

Naast scanners worden nu ook digitale camera's ondersteund.

Objecteigenschappen

Bij het selecteren van verschillende soorten objecten werden voorheen alleen algemene eigenschappen weergegeven in de eigenschappenbalk. Nu worden alle eigenschappen getoond in het bewerkingsgebied. Dit betekent dat u bij het markeren van de objecten minder voorzichtig hoeft te zijn om niet het verkeerde object te raken.

Notenherkenning

Capella-scan 9 gebruikt een nieuwe component voor tekstherkenning. Dit is gebaseerd op het open source project Tesseract. Fraktur-script kan nu tegelijk met normale tekst worden herkend, 

De herkenning is met name verbeterd ten opzichte van de vorige versie door een plausibiliteitscontrole. Op deze manier kunnen typische foutieve herkenningen vaak worden vermeden.

Beoordeling van het te scannen origineel

Na het herkenningsproces wordt in het tabblad 'Beeldbewerking' een beoordeling van de kwaliteit van het origineel gegeven. Er kunnen bijvoorbeeld tips voor mogelijke stappen voor beeldoptimalisatie gegeven worden. 

Capella 9

De nieuwste versie van capella is capella 9, voor meer info klik hier

Wilt u direct bestellen, klik dan hier

Proefversies

Test onze programma's 15 dagen met volledige functionaliteit!

Download het installatiebestand, installeer het programma en kies voor proefversie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Capella reader

Download de gratis Capella reader (voor Windows of MacOS) voor het lezen, beluisteren en afdrukken van Capella bestanden.

© 2021 - 2024 Capella software | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel