Nieuw...

Elke nieuwe versie van capella neemt een aantal verbeteringen en uitbreidingen met zich mee. Met elke nieuwe versie wordt capella effectiever en eenvoudiger te bedienen en blijft tegelijkertijd bijzonder professioneel. Zo ook capella 9, hieronder een aantal van de nieuwe en aangepaste functies:

Automatische object verplaatsing

Neem de volgende situatie: u maakt een partituur met capella. Dankzij het brede scala aan invoeropties heeft u de noten snel ingevoerd. Nu nog een paar teksten, dynamische tekens en articulaties – en de partituur is klaar!

Maar soms kost de laatste stap veel tijd – vaak meer dan de noten-invoer. Er is veel handwerk nodig totdat alle grafische objecten op de juiste manier zijn geplaatst en op elkaar zijn uitgelijnd.

Dit is waar de nieuwe automatische objectplaatsing in capella 9 u zal helpen. Al tijdens het invoeren, plaatst capella alle grafische objecten op een geschikte plaats en zorgt ervoor dat er geen botsingen zijn. Maar dat is niet alles: wanneer u noten invoegt, verwijdert of de toonhoogte wijzigt, passen de grafische objecten zich automatisch aan de wijzigingen aan.

Gerelateerde grafische objecten zoals een reeks akkoordsymbolen, dynamische aanwijzingen of pedaalsymbolen worden altijd horizontaal uitgelijnd:

Met automatische objectplaatsing kunt u veel sneller een harmonieus notitiebeeld krijgen dat rekening houdt met de regels van de muzieknotatie. Zelfs bestaande partituren kunnen met slechts een paar klikken worden geconverteerd naar automatische objectplaatsing. En als een grafisch object niet wordt geplaatst zoals u dat wilt: geen probleem, verplaats het gewoon naar de gewenste locatie en het grafische object wordt uitgesloten van automatische objectplaatsing.

Meervoudige selectie

Dit zorgt voor een verdere versnelling van uw werk. Hiermee kunt u niet alleen aaneengesloten gebieden markeren zoals voorheen, maar ook verschillende afzonderlijke noten of grafische objecten. Hiermee kunt u met slechts een paar klikken hun eigenschappen wijzigen. U kunt bijvoorbeeld een staccato punt toevoegen aan meerdere notenkoppen tegelijk of teksten uniform opmaken.

Oefenen met capella

De partituur is klaar en u wilt uw koor, orkest of ander ensemble voorzien van de noten of een opname om te oefenen. Capella 9 biedt hiervoor zeer praktische oefenhulpen.

Met de loopfunctie kunnen moeilijke passages gericht worden herhaald.

Voor het afspelen en voor oefenopnames biedt capella de mogelijkheid om voor het begin van het stuk te stemmen, vooraf te tellen of een metronoom mee te laten lopen. Voorheen moest je een extra programma gebruiken met capella playAlong. Dit alles is nu direct mogelijk in capella 9!

Conclusie:

Capella 9 zorgt ervoor dat u zich volledig kunt concentreren op de muzikale inhoud en maakt het werken aan muziek een stuk makkelijker, aangenamer en efficiënter.

Vakantieperiode

Van 25 juli t/m 7 augustus is het vakantie!

In deze periode kunnen e-mails en bestellingen minder snel behandeld worden. Postlicenties worden vanaf 8 augustus weer verstuurd, download licenties worden wel verstuurd met soms enige vertraging.

De hulplijnen zijn gewoon beschikbaar.

Capella 9

De nieuwste versie van capella is capella 9, voor meer info klik hier

Wilt u direct bestellen, klik dan hier

Proefversies

Test onze programma's 15 dagen met volledige functionaliteit!

Download het installatiebestand, installeer het programma en kies voor proefversie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Capella reader

Download de gratis Capella reader (voor Windows of MacOS) voor het lezen, beluisteren en afdrukken van Capella bestanden.

© 2021 - 2023 Capella software | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel